Vakfederatie Rietdekkers

Duurzaam wonen!

Prefab schoorsteen

Ga terug

PREFAB SCHOORSTENEN

De unieke schoorsteen die Rietdekkersbedrijf van den Berg levert is een gepatenteerde licht gewicht prefab schoorsteen die volledig in beheer van de leverancier wordt gemaakt.
Voor de meest voorkomende prefab schoorstenen zijn er een aantal standaard modellen. Deze modellen zijn weliswaar standaard maar niet uit voorraad leverbaar. Gezien de vele variabelen zoals dakhoek, kleur van het lood of loodvervanger,
lengte breedte, hoogte en de maat van de toegepaste flexibele steenstrips worden ook de standaardsystemen voor elke levering op basis van de gewenste specificaties gemaakt.

Voor diverse dakhoeken en modellen
Standaard modellen zijn o.a. verkrijgbaar voor:
* enkel hellende vlak
* vrijstaand op de nok
* tentdak
* wolfseind
* doorlopend in de gevel op de nok
* doorvoeren

Prefab Schoorsteen productie
Door gebruik van geavanceerde productiesoftware is elke schoorsteen snel en op maat te maken en kan het systeem geheel naar uw wensen worden ontworpen. Het systeem wordt gebaseerd op de door u opgegeven afmetingen plus de door u
toegepaste stenen. Stuwkracht- en stabiliteitsberekeningen worden standaard uitgevoerd. Hierdoor is een zijn de prefab schoorsteen altijd veilig te plaatsen kan deze alle weersomstandigheden aan.
Door de vergaande automatisering zijn productiefouten en faalkosten vrijwel uitgesloten en past een schoorsteen altijd.
Het composiet glasvezel-versterkte prefab schoorstenen hebben de Milieu Nibe Klasse 1c verkregen.Hierdoor wordt het gebruik van de prefab schoorsteen sterk aangeraden in de bouwsector.

Montage van de prefab schoorsteen
De montage van deze prefab schoorstenen is buitengewoon eenvoudig. Elke prefab schoorsteen wordt standaard afgeleverd met 4 hijsogen. De lichtgewicht schoorsteen kan zo eenvoudig op het dak worden geplaatst.
Het bevestigen van de schoorsteen gebeurt op een unieke wijze. Elke schoorsteen bevat een scharnierende flap die eenvoudig aan de dakhelling kan worden aangepast. Op de plaats waar de flap komt moeten de tengels en
panlatten verwijdert worden. Vervolgens de flap vastschroeven met een 6-tal dakschroeven. Als laatste kunt u de panlatten weer aan helen. Het mooie van de bevestigingsflap is dat het dezelfde dikte heeft als de tengels.

 

 

 

Interesse gewekt?

Wij komen graag met u in contact om uw vragen en ons antwoord daarop te bespreken! 

Contact opnemen