Vakfederatie Rietdekkers

Rieten dak te Oud Loosdrecht

Blog rietdekkersbedrijf van den Berg

Vakantie!

Vakantie... Wij vieren aan het eind van deze maand vakantie! Daar zijn we ook hard aan toe, want zoals altijd lijkt het of iedere klus voor de bouwvak klaar moet zijn... Dat blijft toch altijd iets wat verbazing oplevert, maar goed.. positief blijven maar...  Vakantie... wij genieten er altijd weer van om even vrij te zijn en even niet op het dak te zitten. Aan de andere kant blijft het altijd kriebelen en zijn we na de bouwvak stiekem ook weer blij aan het werk te gaan. Dat heb je ..

Lees verder

Isoleren

Sinds een aantal jaren worden de meeste nieuwe rieten daken niet meer traditioneel gemaakt door het riet vast te zetten aan de rietlatten, maar door de kapconstructie eerst te beplaten. Het rietpakket wordt vervolgens op deze platen gemonteerd. De ontwikkeling van dit schroefdak heeft ervoor gezorgd dat ook nieuwe woningen binnen het bouwbesluit van een rieten kap voorzien kunnen worden. Het dak van de woning is hierbij brandveilig. Dat kan interessant zijn voor de verzekering van het dak. ..

Lees verder

Beestjes

Beestjes.....  Het is weer tijd om even bij een ongemak stil te staan. Op onze site (www.rietdekkersbedrijfvandenberg.nl) hebben we al informatie gegeven over de kans op een stofluizenplaag en gelukkig hebben weinig van onze klanten last ondervonden van de stofluis. Het is en blijft een vervelend verschijnsel, wat gelukkig niet heel vaak voorkomt, maar je zal er maar last van hebben... in drie tot vijf procent van de gevallen ontstaat er in een nieuw rieten dak (of een dak wat ..

Lees verder

Als de ragebol rust werkt de spin.

MIjn grootmoeder sprak graag in spreekwoorden en op de een of andere manier zijn die blijven hangen. Geregeld betrap ik mezelf inmiddels ook op het gebruik ervan. Ergens is het irritant, omdat het vaak wat cliché overkomt. Tegelijk is ieder spreekwoord een bewezen waarheid. Nu kan er over spreekwoorden veel gezegd worden en dat is ook gedaan – Google gerust eens voor een prettig uurtje spreekwoorden vermaak – maar....

Lees verder

Hoe kies ik een goede rietdekker?

Gereregeld krijg ik op feestjes de vraag: 'Hoe weet ik nu dat een rietdekkers een goede rietdekker is?' Nu weet ik dat, alleen al door dit blog hieraan te besteden, u gevaar ruikt. Dit gaat klinken als een promotiepraatje voor onszelf. En ja, we vinden onszelf goede rietdekkers. We zijn trots op ons ambacht en wat we kunnen, maar er is meer over te zeggen en daar gaat het deze keer over. Allereerst is de keuze voor een rietdekker een keuze op basis van vertrouwen. U alleen kunt ..

Lees verder

Kriebels

Het is een beetje vreemd om zomaar opeens een blog te starten. Vanuit het niets zetten we onszelf in de kijker om u, door regelmatig te bloggen, mee te nemen in de wereld van Rietdekkersbedrijf Van den Berg. Het spannende is dat we zelf ook nog niet helemaal weten wat er nu precies aan de orde gaat komen. In ieder geval willen we werken vanuit onze Passie voor Riet! Mochten er nu onderwerpen zijn waar u graag eens wat meer over zou willen weten dan horen we dat graag. Tegelijk hebben we ..

Lees verder